Medya ve Sinema-TV

Fashion Film Festival Istanbul ödülleri verildi

İstanbul moda filmleri festivali dokuzuncu kez düzenlendi. Festivale, üç dalda ödül kazanan İtalyan yapımı Tornando a Casa damgasını vurdu.

Fashion Film Festival Istanbul ödülleri verildi

13 Kasım Pazartesi günü Soho House Istanbul’da gerçeklesen festival, her sene olduğu gibi Tuna Yılmaz Studio tarafından düzenlendi. Festival yine tamamen ücretsiz ve halka açık şekilde gerçekleşti.

2023 Uluslararası Yarışma Jürisi; Boran Kuzum, Meriç Aral, Arzu Kaprol, Roger Gingerich, Sam Bassett, Joel, Hanan Besovic, Timotej Letonja'dan oluştu.  Moda filmleri yarışması ile 5 dalda filmler ödüllendirildi.

Moda editörleri, influencerlar, oyuncular, tasarımcılar ve farklı disiplinlerden festival direktörleri gibi önemli ve dünyaca ünlü isimleri bir araya getiren uluslararası jüri, festivalde En İyi Moda Filmi, En İyi Makyaj, En İyi Saç Tasarımı ve En İyi Styling ödüllerinin sahiplerini belirledi. Ayrıca genç yönetmenlerden birine de festival ekibi tarafından Genç Keşif ödülü verildi. Bu sene kazanan yarışmacılara ödüllerini Boran Kuzum, Begüm Kütük, Meriç Aral ve Tuna Yılmaz takdim etti.

Bu sene festivale, üç dalda ödül kazanan İtalyan yapımı Tornando a Casa damgasını vurdu. Dünyaca ünlü şapka markası Borsalino için çekilen film, En İyi Moda Filmi, En İyi Saç Tasarımı ve En İyi Makyaj ödüllerinin sahibi oldu. Filmin başrol oyuncusu olan ünlü İtalyan aktris Caterina Murino, tören gecesinin de en dikkat çeken isimlerinden biri oldu. Yarışmada En iyi Styling ödülünü Roberto Cavallli markası için çekilen Le Pettegole adlı film kazandı. Genç Keşif ödülünün kazananıysa Milano’da kariyerini sürdüren Zion Lecroix oldu.

Festivalde bu sene çeşitli söyleşiler ve paneller de seyirciyle buluştu. Etkinliğin söyleşi programında oyuncu Berrak Tüzünataç, fotoğrafçı Ergin Turunç, tasarımcı Emre Erdemoğlu, moda yazarı İdil Demirel, fotoğrafçı Pelin Kaçar ve kreatif direktör Anıl Can gibi isimler sahnede sohbetleriyle seyirciden büyük ilgi gördüler.

,Fashion Film Festival, Milano, Londra, Amsterdam, Berlin, Kanada ve Avustralya başta olmak üzere pek çok moda film festivalleriyle ve bazı moda haftalarıyla imzalanan içerik ve ortaklık anlaşmalarıyla Türkiye’den çıkan moda filmlerinin yıl içerisinde festivallerde yer almasını sağlıyor. Böylece Türk modacılarının ve markalarının küresel tanıtımına da katkı sağlanıyor.

Festivalde farklı bölümlerde 55 moda filmi gösterildi. Festivalin kurucusu ve artistik direktörü Tuna Yılmaz, “İstanbul, küresel güç oyununun her alanında gelmek istediği lider konuma moda sektöründe de ulaşabilmek için büyük adımlar atıyor. Dünyaya İstanbul’daki moda dünyasının sadece moda haftasındaki defilelerden ibaret olmadığını, kentin ve etkinliğin vizyonunun daha geniş̧ olduğunu göstermek gerekiyor.” 

Yorumlar